Tijdens de survival van ROOTS leren de kinderen alles over survivallen in de wildernis. De survivalinstructeur van ROOTS leert de kinderen de basis van survival aan. Vuur is een van de belangrijkste elementen bij de survival.

Toen de mensen leerden hoe ze vuur moesten maken zag het leven er nooit meer uit als daarvoor. Vuur was van levensbelang voor de mens, het bood bescherming tegen roofdieren, zorgde voor licht en het gaf warmte af.

Vuur is nog steeds erg belangrijk in onze maatschappij. Op een andere manier dan vroeger uiteraard, maar van een vuurtje maken wordt iedereen nog steeds erg vrolijk.

De kinderen leren alles over vuur. Wat is vuur? Welk materiaal gebruik je om vuur te maken? Waar haal je dat materiaal vandaan? Hoe bouw je een mooi vuurtje op? Wat is tondelmateriaal? Hoe maak je een vuurtje?

Onder begeleiding gaan de kinderen allemaal zelf (het begin van) een vuurtje maken geheel in survival stijl.

Vervolgens gaan ze een schuilplaats bouwen van takken en bladeren, die zowel wind- als waterdicht is. Ook slijpen ze een ‘marshmallowstick’ met messen, die speciaal bedoeld zijn voor kinderen.

4 Jaar
1 Kinderen