Hoe ziet een buitenavontuur eruit?

We gaan terug naar onze roots, dat is de leidraad tijdens het avontuur. We wanen ons in de tijd van onze voorouders. De tijd van indianen, piraten, neanderthalers en vele inheemse natuurvolkeren. Deze volkeren hadden een ding gemeen, ze stonden allemaal heel dicht bij de natuur en waren meester in het samenwerken met de natuur om te kunnen overleven.

Het buitenavontuur wordt begeleid door een avonturier van ROOTS. U zorgt, dat U erbij blijft met het wettelijk bepaalde aantal pedagogische medewerkers. De avonturiers van ROOTS houden de kinderen goed in de gaten en sturen bij waar nodig. Wij vragen de pedagogische medewerkers om daarbij te ondersteunen.

Het buitenavontuur duurt twee uur. Zo wordt het avontuur opgezet:

– De kinderen gaan eerst het gebied, samen met de avonturier van ROOTS, verkennen.
Vervolgens gaan we naar een plek(settelen) waar de kinderen een (georganiseerd) spel gaan spelen.
Dan is het tijd om hout te verzamelen voor het koken (en schaften) in de natuur.

De kinderen gaan, onder begeleiding van een avonturier van ROOTS, koken in de natuur. Er wordt gebruik gemaakt van een buiten-kookstel met pannen, die speciaal gemaakt zijn voor het koken op een open vuur. Zo kan er op een veilige en verantwoorde manier met de kinderen worden gekookt. Er wordt gekookt met goede ingrediënten en uitsluitend vegetarisch. Tijdens het buitenavontuur presenteert ROOTS gezonde snacks en suikervrije limonade.

Koken in de natuur is niet alleen lekker en leerzaam, maar ook een heel avontuur. Met koken in de natuur is het avontuur compleet.

Hoeveel kost het?

De prijs is afhankelijk van het aantal kinderen en of we extra materiaal nodig hebben.

ROOTS verzorgt een buitenavontuur van 2 uur voor groepen tot en met 10 kinderen voor 190 euro. Dit is inclusief koken in de natuur, gezonde snack en suikervrije limonade. In de prijs zijn kartonnen bordjes en bekertjes inbegrepen.

Voor elk extra kind betaalt u 12,50 euro extra. Dit geeft u aan, als u de boeking compleet maakt.

Wilt u een langere activiteit of een hele serie activiteiten, laat dat dan even weten, dan maken wij een aparte offerte voor U.

Waar vinden de buitenavonturen plaats?

De buitenavonturen vinden plaats in het natuurgebied de Hogedijk, of het daarnaast gelegen groengebied Gaasperzoom.

Eigen risico

De kinderopvang blijft verantwoordelijk voor de kinderen. Het buitenavontuur wordt van te voren met de buitenschoolse opvang besproken : wat wel mag en wat niet. Wij vragen de buitenschoolse opvang om EHBO spullen mee te nemen. Wij nemen zelf uiteraard ook EHBO spullen mee en een mobiele telefoon.

Hoe werkt het?

  1. U kiest de leeftijdscategorie voor het buitenavontuur.
  2. U vult het boekingsformulier op de website in.
  3. Vervolgens reageer ik met een aantal spelvoorstellen, waar u uit kunt kiezen.
  4. Wij neem graag de keuzes met u telefonisch door, er is genoeg ruimte voor maatwerk, zodat wij er alles aan kan doen om er voor de kinderen een onvergetelijk avontuur van te maken.
  5. U ontvangt een factuur via de mail voor de helft van het totale bedrag. Na betaling is de boeking compleet.